Babiččina zelňačka

17. ledna 2008 v 15:35 |  Recepty
INGREDIENCE:1KG BRAMBOR,MALÁ SKLENKA KYSENÉHO ZELÍ,HRST SUŠENÝCH,1/2KG ČERSTVÝCH NEBO SKLENIČKA NAKLÁDANÝCHZ HUB,250G ŠLEHAČKY,4-6VEJEC,2CIBULE,2STROUŠKY ČESNEKU,OLEJ,OCET,HL.MOUKA,SŮL,CUKR,PEPŘ,NOVÉ KOŘENÍ,BOBKOVÝ LIST,MLETÁ PAPRIKA,POLÉVKOVÉ KOŘENÍ(VITANA KLASIK NEBO MAGGI).

POSUP PŘÍPRAVY:SUŠENÉ HOUBY DÁME PŘES NOC NAMOČIT DO VODY.CIBULI A ČESNEK DÁME SPĚNIT DO 4 LŽIC OLEJE.MEZITÍM SI OLOUPEME BRAMBORY,NAKRÁJÍME JE NA KOSTIČKY A DÁME DO 2,5LITRU VODY.PŘIDÁME 6 KULIČEK NOVÉHO KOŘENÍ,4 BOBKOVÉ LISTY,SŮL A PŘIVEDEME DO VARU.POTOM PŘIDÁME POKRÁJENÉ KYSANÉ ZELÍ I S LÁKEM A NAMOČENÉ NEBO POKRÁJENÉ ČERSTVÉ ČI NAKLÁDANÉ HOUBY.VAŘÍME DOKUD NEJSOU BRAMBORY POLOMĚKKÉ.MEZITÍM SI ROZMÍCHÁME ŠLEHAČKU SE 2 LŽÍCEMI HL.MOUKY A POPŘ. 1 LŽIČKOU MLETÉ SLADKÉ PAPRIKY.DO POLÉVKY PŘIDÁME ZPĚNĚNOU CIBULI A ZAHUŠTĚNOU ŠLEHAČKU.ZA STÁLÉHO MÍCHÁNÍ VAŘÍME DOKUD POLÉVKA NEPŘESTANE PĚNIT.POTOM SNÍŽÍME VÝKON SPORÁKU,DO POLÉVKY ROZKLEPNEME ROVNOMĚRNĚ VEJCE A JIŽ BEZ MÍCHÁNÍ VAŘÍME 10 MINUT.POTÉ POLÉVKU ODSTRANÍME,PŘIDÁME 1 LŽÍCI CUKRU,TROCHU PEPŘE A POPŘ.PODLE CHUTI 1 LŽÍCI OCTA,SŮL,POLÉVKOVÉ KOŘENÍ.MÍSTO HUB MŮŽEME DÁT I 1/4 UZENÉHO MASA NEBO KLOBÁSU.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama